fbpx
André van Woudenberg
Schuurman Schoenen
Frank Hagmolen
Huuskes
Gemma Boon
Museum No Hero
Raymond Strikker
De Bloemenbeek
Piet van Norden
De Twentse Zorgcentra

‘Nog nooit
inbraak gehad’

Oké, er liggen alleen rechterschoenen in de winkels. Kasgeld is er ook amper. Daarnaast gaat er een schrikeffect uit van de raamstickers die zeggen dat Schuurman Schoenen elektronisch is beveiligd. Of er daarom nooit is ingebroken bij de detailhandelsketen en het hoofdkantoor? Dat is natuurlijk gissen. Supportmanager André van Woudenberg van de keten is er in ieder geval blij mee.

Controle gewoon tijdens winkeltijden

“Al zo’n 30 jaar werken we met Van der Molen voor elektronische beveiliging. In al die tijd hebben we nog nooit inbraak of brand gehad. Om het veilig te houden controleren ze elk jaar iedere installatie. Dat kan gewoon tijdens winkelopeningstijden.” Een hele zorg minder voor schoenenwinkels die soms 7 dagen per week open zijn …

Supersnel schakelen
Wat Van Woudenberg vooral prettig vindt? “Hoe snel Van der Molen reageert. Als onze filiaalmanagers de winkeldeur ’s morgens openen, melden ze met een pasje het alarm af. Speelt er ontslag? Dan moeten we zo’n pasje soms binnen twee minuten blokkeren. Van der Molen regelt dat altijd goed.” Verder ervaart hij dat elke vraag er snel wordt beantwoordt. “Het is niet ‘u vraagt, wij draaien’, maar ze zoeken altijd gevraagd en ongevraagd naar goede oplossingen.”

Dat past wel
Bij calamiteiten ervaart de supportmanager hetzelfde. “De storingsdienst neemt altijd de telefoon op. Zo hadden we op eerste kerstdag eens een probleem met het alarm. De storingsdienst kwam toen onmiddellijk. Als het niet werkt, heb je een ongerust gevoel. Als het is opgelost, heb je echt een samen-gevoel. Van der Molen sluit dan ook perfect aan bij onze eigen slogan: ‘Dat past me wel.’”

‘Tijdwinst dankzij
slimme slagboom’

Vrachtwagens vol lekker eten; voor dag en dauw gaat Huuskes ermee op pad. “Calamiteiten kunnen we ons niet veroorloven, en doen alles om dit te voorkomen”, stelt hoofd technische dienst Frank Hagmolen of ten Have van het bedrijf. Van der Molen helpt daarbij. Hoe? Door het pand van binnen en buiten optimaal te beveiligen tegen brand en inbraak met onder meer camera’s en intercoms.

Valse meldingen van rookmelder voorbij
“Vroeger hadden we vaak storingen met onze traditionele rookmelders.” De oorzaak? “In onze panden zitten veelal gekoelde ruimtes. De condens hiervan tast de elektronische contacten van de melders aan. Via Van der Molen kozen we voor onze nieuwbouw in Enschede daarom voor aspiratieystemen. Deze werken met zuigmondjes. Storingen? Die hebben we nu niet meer.”

Pasjes passé, lange leven kentekenherkenning
Volgens Hagmolen doet Huuskes er ook op andere fronten alles aan om ongenode gasten buiten de poort te houden. “Ons eten moet veilig zijn.” Daarom kreeg het nieuwe pand onder meer beveiliging via een slagboom met intercom. Meest bijzondere hieraan? “De slagboom herkent de kentekens van onze wagens! Chauffeurs hebben dus geen pasjes nodig. Als ze voorrijden, gaat de slagboom automatisch open. Dit levert ons tijdwinst op.”

Doordenkers
Wat de chef technische dienst trouwens opviel aan de aanpak bij de nieuwbouw? “Van der Molen begon vrij laat. Dat vond ik eerst vreemd, maar bleek juist slim doordacht. Ze legden uit dat ze zelf namelijk makkelijker met de installaties kunnen schuiven dan de andere installateurs.” Terugkijkend constateert hij verder: “Met één belletje wordt alles bij het beveiligingsbedrijf geregeld. De korte lijnen voor de contacten en de complete samenwerking – het is ons heel goed bevallen.”

‘Beveiligd op niveau
van Rijksmuseum’

Wie een kunstwerk wil stelen uit het Deldense Museum No Hero, komt van een koude kermis thuis. Werkelijk overal zit beveiliging. En dát, terwijl bezoekers daar niets van merken. Nou ja, bijna niets. Want op één plek is het nadrukkelijk wél te zien, doet museumdirecteur Gemma Boon uit de doeken.

Beveiligen, geen koud kunstje
“In een museum hangt veel kunst met veel waarde. Beveiliging moet dan een totaalplaatje zijn, waarbij je zeker weet dat er geen mensen binnenkomen die er niet horen. Los van onze eigen kunst hebben we bovendien ook regelmatig collecties uit een ander museum. Zoals het Stedelijk. Dan is het zo mogelijk nóg belangrijker dat de beveiliging op orde is.” En dat is het! Met dank aan Van der Molen.

Reuze groot in beeld
De directeur praat er opvallend open over. “We hebben bijvoorbeeld alarminstallaties met trildetectie. Als iemand tijdens openingstijden een raampje forceert, gaat er een heel hard alarm af. Geloof me: dat hoor je!” Verder zien bezoekers bij de balie op een groot scherm de beveiligingsbeelden van alle geplaatste camera’s. “Heb je verkeerde plannen, dan laat je het nu wel uit je hoofd. Beveiliging is voor ons dan ook echt onmisbaar. Voor de kunst en om onze mensen te beschermen. Zij voelen zich hierdoor veilig. Gaat er een alarm, dan grijpt er binnen een paar seconden iemand in.”

Net zo goed als ‘t ‘Rijks’
Van der Molen dacht trouwens volop mee om het bijna 300 jaar (!) oude pand zo veel mogelijk in tact te laten. Daarbij lukte het zelfs om No Hero de hoogste klasse beveiliging te geven die een museum kan hebben. Vol trots stelt de directeur dan ook: “Onze beveiliging is zo goed, dat die niet onder doet voor die van het Rijksmuseum.” Een prettig idee!

‘Na blikseminslag
alles heel snel in orde’

Fantastisch eten en een dito verblijf bieden. Dat staat bij landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek voorop. “Veiligheid is daarbij heel belangrijk”, stelt directeur-eigenaar Raymond Strikker. “Wij zijn blij dat we hierin voorop lopen in Nederland. Dat lukt mede dankzij Van der Molen, nieuwe brandveiligheidstechniek én een digitaal logboek.”

Installeren bij vol draaiend hotel
Hoe hard die techniek en hulp nodig is, bleek bijvoorbeeld in 2018. “Bij een blikseminslag brandde ons brandmeldsysteem door. Met de verzekeraar kozen we toen voor een nieuwe installatie. Ingrijpend, want ook alle bedrading moest opnieuw gelegd. Wat het extra moeilijk maakte? We zaten middenin het drukke seizoen. Dat vroeg veel afstemming. Toch lukte het Van der Molen binnen één maand het hele systeem te plaatsen. En dat in een vol draaiend hotel.”

Zelden onterechte brandmelding
Waar Van der Molen ook meteen mee hielp? Slimmere brandveiligheid. “Vroeger hadden we veel oneigenlijke brandmeldingen. Gevoelige detectoren reageerden bijvoorbeeld op stoom. Dat is nu veel minder geworden”, klinkt het enthousiast.

Training en bewustwording
Verder werkt De Bloemenbeek sinds kort met een digitaal veiligheidslogboek. “Hierin staan al onze veiligheidssystemen, tot aan de waterkwaliteit van ons zwembad toe. Van der Molen gaf onze stafmensen training om hiermee te werken. Dat creëerde bewustzijn.” Bij wettelijke aansprakelijkheden bewijst De Bloemenbeek met het logboek ook dat alles goed geregeld is.

Rust voor gast(heer)
Strikker constateert tot slot: “Mensen die slapen, zijn kwetsbaar. De regels voor een veilig verblijf zijn dan ook zwaar. Goede brandbeveiligingsapparatuur hiervoor kun je overal krijgen. Maar: hoe snel ben je in staat bij problemen in actie te komen? Bij Van der Molen zit dat goed. Al ruim twintig jaar mogen we dat ervaren. Dat geeft mij als directeur-hotellier rust. En dat geeft de gasten rust.”

‘De installaties
redden levens’

“Sommige bewoners weten niet dat brand gevaar betekent.” Dat vertelt Piet van Norden, coördinator veiligheid huisvesting bij De Twentse Zorgcentra. De bewoners? Dat zijn cliënten met een verstandelijke beperking. “Hun families willen met een goed gevoel de zorg uit handen geven aan ons. Daar hoort veiligheid natuurlijk ook bij. Met Van der Molen hebben we dat goed geregeld.”

Altijd nieuwe brandrisico’s
De organisatie heeft veel vestigingen. ‘‘Er verandert hier nogal eens wat aan de zorg en behoefte aan ruimte. De ene keer verbouwen we zit-slaapkamers tot meer privéruimte voor cliënten; de plek van brand- en rookmelders klopt dan niet meer. De andere keer plaatsen we airco’s en moet worden bekeken of er geen rookmelder in de luchtstroom zit die hierdoor niet meer goed functioneert.”

Puzzelstukjes op z’n plek
“Van der Molen beheert, controleert en onderhoudt daarom al onze brandveiligheidsinstallaties. Verandert er iets bij ons of in de wet? Dan pakken ze dit professioneel op.” Hiervoor liet De Twentse Zorgcentra in 2016 eenheid aanbrengen in alle brandmeldinstallaties. “Een hele puzzel, want ze zitten aan het zorgsysteem dat al onze woningen bewaakt.” Gelukkig kwam alles goed. Resultaat? De bedrijfshulpverlening wordt nu centraal aangestuurd. Hierdoor blijft er meer tijd over voor zorg.

Doen waar we goed in zijn
“Vroeger hadden we eigen mensen voor beheer en onderhoud. Nu doen we alleen nog waar we goed in zijn. De rest laten we graag over aan een partij in de buurt. Waarom Van der Molen? Als het spannend wordt, komen ze waar nodig diezelfde dag nog om iets op te lossen. Hierdoor kunnen wij meer bezig zijn met het primaire proces. En is er echt brand? Dan zijn ze er snel. De installaties redden zo levens!”

Ook benieuwd wat we
voor ú kunnen betekenen?

Bel ons! Onze adviseurs helpen u graag en geheel vrijblijvend verder.

Vraag informatie aan

Meer klantencases