Raymond Strikker, De Bloemenbeek

Raymond Strikker,
De Bloemenbeek

‘Na blikseminslag alles heel snel in orde’

Fantastisch eten en een dito verblijf bieden. Dat staat bij landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek voorop. “Veiligheid is daarbij heel belangrijk”, stelt directeur-eigenaar Raymond Strikker. “Wij zijn blij dat we hierin voorop lopen in Nederland. Dat lukt mede dankzij Van der Molen, nieuwe brandveiligheidstechniek én een digitaal logboek.”

Installeren bij vol draaiend hotel
Hoe hard die techniek en hulp nodig is, bleek bijvoorbeeld in 2018. “Bij een blikseminslag brandde ons brandmeldsysteem door. Met de verzekeraar kozen we toen voor een nieuwe installatie. Ingrijpend, want ook alle bedrading moest opnieuw gelegd. Wat het extra moeilijk maakte? We zaten middenin het drukke seizoen. Dat vroeg veel afstemming. Toch lukte het Van der Molen binnen één maand het hele systeem te plaatsen. En dat in een vol draaiend hotel.”

Zelden onterechte brandmelding
Waar Van der Molen ook meteen mee hielp? Slimmere brandveiligheid. “Vroeger hadden we veel oneigenlijke brandmeldingen. Gevoelige detectoren reageerden bijvoorbeeld op stoom. Dat is nu veel minder geworden”, klinkt het enthousiast.

Training en bewustwording
Verder werkt De Bloemenbeek sinds kort met een digitaal veiligheidslogboek. “Hierin staan al onze veiligheidssystemen, tot aan de waterkwaliteit van ons zwembad toe. Van der Molen gaf onze stafmensen training om hiermee te werken. Dat creëerde bewustzijn.” Bij wettelijke aansprakelijkheden bewijst De Bloemenbeek met het logboek ook dat alles goed geregeld is.

Rust voor gast(heer)
Strikker constateert tot slot: “Mensen die slapen, zijn kwetsbaar. De regels voor een veilig verblijf zijn dan ook zwaar. Goede brandbeveiligingsapparatuur hiervoor kun je overal krijgen. Maar: hoe snel ben je in staat bij problemen in actie te komen? Bij Van der Molen zit dat goed. Al ruim twintig jaar mogen we dat ervaren. Dat geeft mij als directeur-hotellier rust. En dat geeft de gasten rust.”

Ook benieuwd wat we voor ú kunnen betekenen?

Bel ons! Onze adviseurs helpen u graag en geheel vrijblijvend verder.

Vraag informatie aan