Piet van Norden, De Twentse Zorgcentra

Piet van Norden,
De Twentse Zorgcentra

‘De installaties redden levens’

“Sommige bewoners weten niet dat brand gevaar betekent.” Dat vertelt Piet van Norden, coördinator veiligheid huisvesting bij De Twentse Zorgcentra. De bewoners? Dat zijn cliënten met een verstandelijke beperking. “Hun families willen met een goed gevoel de zorg uit handen geven aan ons. Daar hoort veiligheid natuurlijk ook bij. Met Van der Molen hebben we dat goed geregeld.”

Altijd nieuwe brandrisico’s
De organisatie heeft veel vestigingen. ‘‘Er verandert hier nogal eens wat aan de zorg en behoefte aan ruimte. De ene keer verbouwen we zit-slaapkamers tot meer privéruimte voor cliënten; de plek van brand- en rookmelders klopt dan niet meer. De andere keer plaatsen we airco’s en moet worden bekeken of er geen rookmelder in de luchtstroom zit die hierdoor niet meer goed functioneert.”

Puzzelstukjes op z’n plek
“Van der Molen beheert, controleert en onderhoudt daarom al onze brandveiligheidsinstallaties. Verandert er iets bij ons of in de wet? Dan pakken ze dit professioneel op.” Hiervoor liet De Twentse Zorgcentra in 2016 eenheid aanbrengen in alle brandmeldinstallaties. “Een hele puzzel, want ze zitten aan het zorgsysteem dat al onze woningen bewaakt.” Gelukkig kwam alles goed. Resultaat? De bedrijfshulpverlening wordt nu centraal aangestuurd. Hierdoor blijft er meer tijd over voor zorg.

Doen waar we goed in zijn
“Vroeger hadden we eigen mensen voor beheer en onderhoud. Nu doen we alleen nog waar we goed in zijn. De rest laten we graag over aan een partij in de buurt. Waarom Van der Molen? Als het spannend wordt, komen ze waar nodig diezelfde dag nog om iets op te lossen. Hierdoor kunnen wij meer bezig zijn met het primaire proces. En is er echt brand? Dan zijn ze er snel. De installaties redden zo levens!”

Ook benieuwd wat we voor ú kunnen betekenen?

Bel ons! Onze adviseurs helpen u graag en geheel vrijblijvend verder.

Vraag informatie aan