Gemma Boon, Museum No Hero

Gemma Boon,
Museum No Hero

‘Beveiligd op niveau van Rijksmuseum’

Wie een kunstwerk wil stelen uit het Deldense Museum No Hero, komt van een koude kermis thuis. Werkelijk overal zit beveiliging. En dát, terwijl bezoekers daar niets van merken. Nou ja, bijna niets. Want op één plek is het nadrukkelijk wél te zien, doet museumdirecteur Gemma Boon uit de doeken.

Beveiligen, geen koud kunstje
“In een museum hangt veel kunst met veel waarde. Beveiliging moet dan een totaalplaatje zijn, waarbij je zeker weet dat er geen mensen binnenkomen die er niet horen. Los van onze eigen kunst hebben we bovendien ook regelmatig collecties uit een ander museum. Zoals het Stedelijk. Dan is het zo mogelijk nóg belangrijker dat de beveiliging op orde is.” En dat is het! Met dank aan Van der Molen.

Reuze groot in beeld
De directeur praat er opvallend open over. “We hebben bijvoorbeeld alarminstallaties met trildetectie. Als iemand tijdens openingstijden een raampje forceert, gaat er een heel hard alarm af. Geloof me: dat hoor je!” Verder zien bezoekers bij de balie op een groot scherm de beveiligingsbeelden van alle geplaatste camera’s. “Heb je verkeerde plannen, dan laat je het nu wel uit je hoofd. Beveiliging is voor ons dan ook echt onmisbaar. Voor de kunst en om onze mensen te beschermen. Zij voelen zich hierdoor veilig. Gaat er een alarm, dan grijpt er binnen een paar seconden iemand in.”

Net zo goed als ‘t ‘Rijks’
Van der Molen dacht trouwens volop mee om het bijna 300 jaar (!) oude pand zo veel mogelijk in tact te laten. Daarbij lukte het zelfs om No Hero de hoogste klasse beveiliging te geven die een museum kan hebben. Vol trots stelt de directeur dan ook: “Onze beveiliging is zo goed, dat die niet onder doet voor die van het Rijksmuseum.” Een prettig idee!

Ook benieuwd wat we voor ú kunnen betekenen?

Bel ons! Onze adviseurs helpen u graag en geheel vrijblijvend verder.

Vraag informatie aan