Effectief preventiemiddel

Bewakingscamera's

Bewakingscamera's
Bewakingscamera’s; Een effectief preventiemiddel!

Bewakingscamera’s; Een effectief preventiemiddel!

Camerabewaking is een steeds zichtbaarder onderdeel geworden van onze samenleving. En dat is niet zo gek, het is immers een zeer effectief preventiemiddel. En Van der Molen doet dat met eigenzinnige ‘groene’ producten…

Inzet bewakingscamera’s

Inzet bewakingscamera’s

Camerasystemen worden steeds vaker ingezet om inbraak en diefstal te voorkomen. Mocht u te maken krijgen met ongewenste bezoekers? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat u of de meldkamer een seintje krijgt, waarna direct gehandeld kan worden. Onze camerasystemen lenen zich niet alleen voor het bewaken van uw kostbare bezittingen. Het analyseren van bezoekers en klantgedrag door middel van een intelligent camerasysteem behoort ook tot de mogelijkheden.

Een passende bewakingscamera voor u!

Als het gaat om camera-observatiesystemen en camera-detectiesystemen is het aanbod enorm en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Wij leveren camerasystemen en bijbehorende IP-toepassingen voor allerlei doeleinden. Daarbij kunt u denken aan het (op afstand) bewaken van bedrijfspanden, terreinen, personen, objecten, particuliere woningen en meer. Ook kunt u denken aan toepassingen voor uiteenlopende marketingdoeleinden.

Wij hebben een diversiteit aan expertise in huis als het gaat om camerasystemen en IP-oplossingen. Wij kunnen in overleg met u een bewakingscamera leveren dat uitstekend past bij uw situatie en uw eigen en/of bedrijfswensen.

Vakkundigheid en deskundigheid

Vakkundigheid en deskundigheid

Onze camera-specialisten worden voortdurend bijgeschoold. Daardoor zijn zij uitstekend op de hoogte van alle systeemmogelijkheden en van de van toepassing zijnde AVG-wetgeving.

Een eigen servicecentrale

Om de bij klanten geplaatste bewakingscamera’s te kunnen monitoren op correcte werking hebben wij een servicecentrale binnen ons bedrijfspand ingericht. Vanuit deze servicecentrale kunnen onze camera-specialisten dagelijks op werkdagen de camerasystemen op afstand controleren met het oog op de juiste afstelling van de camera’s. U kunt zich voorstellen dat door invloed van buitenaf; vandalisme, maar ook door weersomstandigheden bijv. storm de camera’s hun oorspronkelijke stand verliezen, waardoor het te bewaken gebied niet meer bewaakt wordt. Op afstand kunnen wij vanuit onze servicecentrale zorgen dat het doel van het systeem niet verloren gaat.  De servicecentrale bevindt zich in een afgesloten ruimte in ons bedrijfspand waartoe alleen de camera-specialisten toegang hebben. Op deze wijze is uw privacy gewaarborgd. 

Naast service op afstand verzorgen wij ook onderhoud aan de bewakingscamera’s. Met onze klanten worden voor de service- en onderhoudswerkzaamheden SLA-contracten afgesloten, zodat de werking van de systemen gewaarborgd kan blijven en u op deze wijze vakkundig wordt ontzorgd. 

Eigenzinnige productkeuze en “green IP-Video” met Mobotix:

Zoals al eerder benoemd is er wereldwijd een enorme productkeuze op het gebied van bewakingscamera’s. Wij hebben gekozen om veelvuldig te werken met de “made in Germany” producten van Mobotix. Reden daarvoor is dat de componenten van Mobotix een lange levensduur hebben. Een ‘normale’ buitencamera heeft een gemiddelde levensduur van 5 a 6 jaar, maar Mobotix producten gaan daarentegen met het grootse gemak 10 jaar mee. Met een Mobotix camerasysteem hoeft u dus niet na korte tijd opnieuw te investeren. Een ander voordeel van een lange levensduur is dat de producten niet na 5 a 6 jaar “weggegooid” hoeven te worden en te worden vervangen voor nieuwe camera’s.

“Green IP-video”

De intelligente software zit bij Mobotix producten in de camera gebouwd, we noemen dat ‘decentrale’ software, waardoor servers en netwerken niet zwaar worden belast. Dit bespaart heel veel energie. Mobotix producten ontlenen daaraan hun naam “ green IP-Video”.

Ook van toegevoegde waarde is dat elke Mobotix camera standaard is voorzien van een geheugen voor het opnemen van beeldmateriaal. 

De voordelen op een rij:

  • Minder ‘elektronisch afval’ door langer gebruik
  • Op lange termijn een lagere investering (T.C.O.)
  • Minder energiekosten en lagere belasting van het netwerk door decentrale software
  • Iedere camera heeft een eigen geheugen opslag

Bovenstaande laat zien dat uw investering in een Mobotix camerasysteem met lange levensduur en decentrale software over een langere periode bezien lager is dan een investering in de veelvuldig toegepaste systemen met centrale software (software die centraal op een server staat).

Vrijblijvende afspraak plannen

Keuze voor Mobotix is een milieuvriendelijke keuze voor de toekomst!

Met de toepassing van Mobotix camerasystemen werken wij mee aan het verminderen van de enorme berg “elektronisch afval”. Maar dat niet alleen. 

Ook werken wij mee aan het vermindering van de CO2 uitstoot die vrijkomt bij het transport van producten. Mobotix camera’s  worden geproduceerd in Europa, terwijl de meest gebruikte camera’s met centrale software geproduceerd worden ver buiten Europa. Deze producten moeten van ver worden getransporteerd hetgeen een hogere CO2 uitstoot met zich mee brengt.
En in deze tijd van aangescherpte klimaatdoelen en met het oog op een gezondere wereld naar de toekomst toe, is dit een belangrijk weegpunt in onze keuze voor producten.

Hopelijk weegt dit ook voor u mee?

Wij denken met u mee!

Als familiebedrijf zit maatwerk, persoonlijke aandacht en kwaliteit in ons DNA. Wij denken vérder dan gevraagd. Het leveren van camerasystemen is specialistisch werk, met name door de vele mogelijkheden van toepassing. Wij hebben onze vakkundige specialisten die u de weg kunnen wijzen in alle mogelijkheden die er op dit vakgebied zijn. Zij kunnen in overleg met u een bewakingscamera leveren dat bij de vereisten, de situatie en uw eigen en/of bedrijfswensen past. Uw camerabewaking is bij ons in vakkundige handen.

Wilt u meer weten? U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken met één van onze adviseurs om uw vragen en wensen op het gebied van camerabewaking te bespreken.

Neem contact op

Wij zijn gecertificeerd partner van:

CCV gecertificeerd

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Wij werken volgens de richtlijnen van het CCV en worden daarop ook beoordeeld in onze jaarlijkse audit. U bent als klant op deze wijze verzekerd dat wij onze organisatie goed op orde hebben en een betrouwbare partner zijn voor uw camerabewaking.