Verzekerd van vakwerk dankzij eigen leerschool

Verzekerd van vakwerk
dankzij eigen leerschool


VDM Leerschool:

In oktober 2017 hebben we onze VDM-leerschool opgericht, met als doel intern kennis over te dragen, praktisch maar ook theoretisch.

Het Meester – Gezel principe, de ervaren leermeester draagt kennis over aan de minder ervaren medewerker en/of leerling. Ervaren medewerkers uit de verschillende disciplines geven onderwijs aan minder ervaren collega’s om op deze wijze ons kwaliteitsniveau te kunnen bereiken, bewaken en behouden.

Praktijkruimte:

Voor de praktische overdracht van kennis hebben wij een mooie en functionele praktijkruimte ingericht, waar met alle benodigde materialen en systemen in rust gewerkt kan worden aan kennisopbouw en ervaring.

De studieavonden worden door de werkgroep VDM-Leerschool gecoördineerd. Aansluitend aan werk wordt er eerst gezamenlijk warm gegeten om daarna samen aan de slag te gaan. De groepen variëren in grootte en worden samengesteld op basis van vraag en vakdiscipline. De groepen zijn klein en er wordt ook veel één op één les gegeven.

Leerbedrijf

Als sinds 1990 zijn we erkend leerbedrijf en bieden wij leerlingen van het techniek onderwijs een stage of leer- werkplek.

Mede doordat de aangeboden vakkennis van de opleidingsinstituten niet meer aansluit bij de benodigde kennis in ons vakgebied, is ook het idee voor onze VDM-Leerschool ontstaan.

Met het ontstaan van deze leerschool, de praktijkruimte en goede leerlingbegeleiding kunnen wij als bedrijf de afstudeeropdrachten van de leerlingen in samenwerking met het ROC van Twente op vakkundige wijze begeleiden en uitvoeren.

Wij bieden stageplekken aan voor leerlingen vanaf BOL niveau 2 tot en met BOL niveau 4 en hebben ook BBL-leer-werkplekken beschikbaar voor deze niveaus.

Ga naar de vacatures