• Het laatste nieuws

    Het laatste nieuws

    op het gebied van veiligheid.

Leerlingen op bezoek vanuit Beroepsvizier

Op donderdag 11 juni jl. hebben wij  een groep enthousiaste leerlingen met enkele ouders in ons bedrijf ontvangen georganiseerd vanuit “Beroepsvizier”.

Georganiseerde bedrijfsexcursies voor leerlingen groep 7 en 8 of brugklas waardoor zij zich kunnen oriënteren op de beroepenmarkt; welke beroepen zijn er en wat houden deze beroepen in? Van der Molen Beveiligingstechniek doet daar graag aan mee! Na ontvangst in onze showroom met fris, koffie, thee en lekkers hebben we de kinderen en de ouders meegenomen in de wereld van Van der Molen Beveiligingstechniek. Wij zijn natuurlijk een op en top technisch bedrijf, maar zo’n bedrijf is veel meer dan techniek alleen. Een grote verscheidenheid aan functies, dus beroepen, vind je in ons bedrijf terug; administratie, planning, verkoop, calculatie, technisch tekenen, technische uitvoering, onderhoud, service…Een heel breed palet van functies die ieder hun eigen opleidingsvereisten hebben.

In ons bedrijf werken medewerkers met VMBO tot en met universitaire achtergrond, heel breed en divers, maar iedereen is bij ons even belangrijk. De organisatie zien wij als een tandradwiel, iedere tand is belangrijk, iedere tand moet op de juiste plek zitten en op de juiste manier in elkaar samenvallen. Zo is het ook met medewerkers, met onze mensen, zij moeten op de juiste plek zitten met de juiste vaardigheden en werk doen wat bij hen past, waar ze blij van worden, ook moeten ze op de juiste wijze met elkaar samenwerken. Pas dan loopt het tandradwiel, maar ook het bedrijf soepel.

Na een presentatie over ons bedrijf en een film over werken bij Van der Molen gingen de jongens en meiden aan de slag in het praktijklokaal. Hoe maak je een inbraakdetectiesysteem vanaf tekening werkend en hoe maak je een intercom werkend vanaf tekening. De groep was enthousiast en gedreven en dat was leuk om te zien en te ervaren.

Tot slot was er een prijsvraag, een lijst met meerkeuzevragen en voor diegene die goed hebben opgelet tijdens de presentatie was dit goed te doen. De prijs was een te plaatsen rookmelder. We hebben deze groep jongens en meiden en ouders en deze middag als bijzonder prettig ervaren. Het is mooi om kinderen een kijkje achter de schermen te geven om ze zo verder op weg te helpen bij een goede keuze voor hun eigen toekomst.

Ik denk dat bijgevoegde foto’s een mooi beeld geven van de sfeer van deze middag.

Anita van der Molen

Andere oplossingen die wij voor u hebben